Eladó családi ház, Pápa

Ingatlan adatai

  • eladó családi ház
  • Pápa
  • Alapterület: 306 m²
  • Szobaszám (nappalival): 4 szoba
  • Irányár: 130 000 000 Ft
  • azonosító: M100769

Hirdető adatai

Az ingatlan leírása

Történelmi villa az „illatos” utcában!

Legyen részese Pápa megkapó barokk kisvárosi miliőjének!

Eladásra kínálok egy kivételes főúri villát a város egyik legszebb környezetében az Eszterházy villasoron, ahol a múlt században gyárigazgató, földbirtokos, politikus, író, költő, de még magyar származású amerikai operatőr is lakott, aki a többek között a Rambo – Első vér című filmet is forgatta.

Maga az utca is tükrözi a régmúlt fenséges megjelenését, tágas tereivel, minőségi burkolataival, illatos hársfáival és persze nem utolsó sorban elegáns épületeivel, melyek az 1900-as évektől kiemelkedő értékei a városnak.

Az épület 1904-ben Besenback Károly építőmester tervei alapján, a kor legkiválóbb építőanyagaiból épült. (Eszterházy tégla és cserép, kárpáti fenyő…)

Az ingatlan megjelenése magán hordozza a barokk stílusjegyeket, azonban nem áll műemlék védelem alatt, így számtalan lehetőséget rejt magában.
Akár exkluzív családi otthonnak, vagy üzleti szemszögből nézve: irodának, rendelőnek, magániskolának, magánszállónak is alkalmas lehet.

A ház egy 1117 m2-es telken terül el, mely elő és hátsó kertre tagolt. Számos nagy méretű már-már elburjánzó díszfával, bokorral, melyek kellő intimitást adnak a belső udvarnak, azonban egy kis gondoskodással igazi pihentető oázissá alakítható.

A bejárat és az udvar egy része térkövezett, aszfaltozott egészen a dupla állású zárt garázsig, ill. a mellette lévő nagy méretű fedett beállóig, ami akár 4 személyautó befogadására is alkalmas.
Az épület egy magas földszinti részből, illetve egy alagsori szuterén részből áll.

Magas földszint:
- az 1990-es korszerűsítés után a földszintet két különálló, külön bejáratos lakrészre osztották, (130 m2 + 45 m2) mely igény esetén akár újra összenyitható, együttes mérete 175 m2
- az nagyobb lakrész egy hangulatos reggeliző teraszon keresztül közelíthető meg
- a fő három szobás lakrész felújításakor sor került:
- a víz, villanyvezetékek teljes cseréjére,
- fűtés rendszer kiépítésére: 2 db gázkazán, vegyes tüzelésű kazán vas radiátoros hőleadással
- ill. később a mai igényeknek is megfelelő nagy méretű hőszigetelt fa nyílászárók
cseréjére is, melyek az egész épületet benapozzák, az eredeti belső
fa spaletták megmaradtak, melyekkel a helyiségek leárnyékolhatók.
- grandiózus terek, méretek, eredeti mennyezeti fastukkók, míves bútorok jellemzik a belső tereket
- az épület lakható, de egy frissítő, korszerűsítő felújítás után igazi szemet gyönyörködtető otthonná, épületté válhat. (lásd. képek közt az illusztrációkat)

Szuterén, alagsor:
- a teljes alagsor 131 m2-es, két külső bejárattal rendelkezik, ill. a fenti lakrész dolgozó szobájából is megközelíthető
- itt található a gépház, a mosókonyha, tároló, ill. további helyiségek, melyek egykor rendelő és iroda szerepet töltöttek be.
- a helyiségek korszerűsítése után akár újra betölthetik egykori szerepüket, de egy család számára remek lazulásra, szórakozásra alkalmas terek is kialakíthatók. Pl. mozi szoba, játék szoba, fitnesz, wellness helyiség, korszerű mosókonyha és gépház. (lásd. képek közt az illusztrációkat)

A tetőtér beépíthető!

Az utcában már számos villa éli újra fénykorát. Van, amelyik exkluzív, szemet gyönyörködtető családi házként, vagy nyaralóként, de található hotellé, magánrendelővé, irodává alakított épületi is.

Ha felkeltettem érdeklődését hívjon, hogy személyes is megtekinthesse ezt az egyedülálló ingatlant.

További jellemzők: saját parkoló;



 

helyiingatlanok.hu © 2010-2024 - proking internetes megoldások